Skip to content

Google rangsorolás: Hogyan jussunk első oldalra? ♥ SEO Tippek

google rangsorolás_seolady

Google rangsorolás: Hogyan jussunk első oldalra?

A Google rangsorolás megértése kulcsfontosságú a weboldalak sikeréhez. A Google keresési rangsorolását a Kereső algoritmusai határozzák meg. Ezek az algoritmusok több száz milliárd weboldal és más tartalom közül válogatnak, hogy a felhasználóknak a legrelevánsabb és leghasznosabb találatokat jelenítsék meg. A rangsorolás során figyelembe veszik a lekérdezés szavait, az oldalak relevanciáját, hasznosságát, a források szakmaiságát, és számos egyéb a Google részéről nem nyilvánossá tett szempontot.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan lehet optimalizálni a weboldalt, hogy magasabb helyezést érjünk el a keresési találatok között.

1. Kulcsszókutatás

Először is, végezzünk kulcsszókutatást. Használjunk olyan eszközöket, mint a Google Kulcsszótervező, hogy megtaláljuk a releváns kulcsszavakat.

Google Kulcsszótervező egy hatékony eszköz, amely segít megtalálni a releváns kulcsszavakat. Íme néhány lépés, hogyan használhatod:

 1. Megnyitás és bejelentkezés: Nyisd meg a Google Ads felületet, és jelentkezz be a fiókoddal.  Ezután lépj az Eszközök és beállítások menübe, majd válaszd a Kulcsszótervező lehetőségre!
 2. Kulcsszavak keresése:
  • A Kulcsszótervezőben keress rá az új kulcsszavakra. Használhatod az Új kulcsszavak felfedezése opciót vagy töltheted fel a meglévő kulcsszavakat.
  • A kulcsszókutató eszköz segít megtalálni azokat a kulcsszavakat, amelyek a legfontosabbak a vállalkozásod számára.

2. On-page optimalizáció

Az  Onpage seo, a honlap egyes aloldalainak a keresőoptimalizálását jelenti, szemben az Onsite seo-val, ami a teljes honlapét, beleértve a főoldalt, az aloldalakat (menüpontokat), és bejegyzéseket, gyűjtő vagy kategória és cimkeoldalakat is, mindezt egyben, egészben nézve.  Legfontosabb elemei, melyeket optimalizálni kell a következők:

 • Cím és alcímek: Használjuk a kulcsszót a címekben és alcímekben.
 • Meta leírás: Írjunk releváns meta leírást, amely tartalmazza a kulcsszót.
 • URL struktúra: Optimalizáljuk az URL-eket a kulcsszóval.

3. Tartalom

Ahhoz, hogy olyan tartalmat írjunk, amely megfelel az SEO (Search Engine Optimization) követelményeknek és segít a weboldalunk jobb rangsorolásában a keresőmotorokban, figyelembe kell vennünk néhány fontos tényezőt.

 • Minőségi tartalom: Írjunk részletes, informatív tartalmat, amely megfelel a felhasználók igényeinek.
 • Kulcsszó elhelyezése: Használjuk természetesen a kulcsszót a szövegben.

4. Linképítés

A linképítési stratégiák azon módszerek és taktikák összessége, amelyekkel a webhely tulajdonosok vagy digitális marketing szakemberek kapcsolatokat és hivatkozásokat hoznak létre más webhelyekről a saját webhelyükre. Ez javíthatja a webhelyek rangsorolását a keresőmotorok találati listáin és növelheti az organikus forgalmat.

 • Backlink-ek: Szerezzünk minőségi backlink-eket más weboldalaktól.
 • Belső linkek: Használjuk a kulcsszót belső linkekben is.

5. Mobilbarát weboldal

Győződjünk meg róla, hogy a weboldalunk mobilbarát és gyors.

Az SEO és a felhasználói élmény szempontjából a webhely sebessége kritikus tényező. A lassú betöltődési idők elriaszthatják a látogatókat és negatívan befolyásolhatják a webhely Google rangsorolását is . Ezenkívül a mobilbarát design és a reszponzív tervezés szintén kulcsfontosságú a felhasználói élmény javításában. A mobil eszközökön való egyszerű és kényelmes böngészés növeli a látogatók elégedettségét és hosszabb időt töltenek el a webhelyen. Webhelyed sebességét ezen az oldalon tudod azonnal megnézni: PageSpeed Insights

6. Mérés és optimalizálás

Használjuk a Google Analytics-t és a Search Console-t a teljesítmény mérésére és az optimalizálásra.

MIndkettő kiváló és ingyenesen használható Google eszköz a weboldal teljesítményének mérésére és optimalizálására. Íme, miként lehet a honlappal összekötni őket:

 1. Google Analytics:
  • Beállítás és igazolás: Először regisztrálj egy Google Analytics fiókot, majd add hozzá a weboldaladat. A rendszer utasításai segítenek az igazolásban.
  • Követőkód beillesztése: A weboldalad forráskódjába illeszd be a Google Analytics követőkódját. Ez lehetővé teszi a látogatók tevékenységének követését.
  • Jelentések megtekintése: A Google Analyticsben navigálj a nézethez, majd válaszd az Akvizíció > Search Console lehetőséget. Itt láthatod a keresőoptimalizálási jelentéseket, például a kattintásokat, a visszafordulási arányt és az átlagos pozíciót.
 2. Search Console:
  • Weboldal hozzáadása: Regisztrálj a Google Search Console szolgáltatásba, majd add hozzá a weboldaladat. Kövesd a rendszer utasításait az igazoláshoz.
  • Keresési lekérdezések: A Search Console-ban láthatod, hogy milyen kulcsszavakra találtak rá a felhasználók, és milyen pozícióban szerepeltél a találati listákon.
  • URL-ek ellenőrzése: Ellenőrizd, hogy az URL-ek megfelelően indexeltek-e a Google keresőjében.
  • Hibák és figyelmeztetések: A Search Console figyelmeztet, ha problémák vannak a weboldaladon, például hibás linkek vagy indexelési problémák.

Ezek az eszközök segítenek jobban megérteni a weboldalad teljesítményét és optimalizálni azt. Megmutatják, többek között, hogy milyen kulcsszavakra keresve érkeznek a látogatók, mely oldalak esősebbek, melyek gyengébbek, adott kulcsszavakra a Google rangsorolás szerint hányadikként jelenik meg a honlap, és mely oldalakra érkeznek velük, hányszor és hányadikként jelenik meg és abból hányan kattintanak rá, és bőséges információt szolgáltatva a honlaplátogatókról is, demográfiai és földrajzi és napszak és használt eszköz, illetve böngésző vonatkozásában is.

Legfontosabb Google rangsorolás tényező: A relevancia

A relevanciát jelen összefüggésben két oldalról vizsgáljuk, a google szempontjából, aki a találatok megjelenítéséhez először meg kell tudja határozni, hogy a felhasználó milyen információt keres. Nyelvi modellek segítenek megérteni a lekérdezés szavait és szándékát, ezt a tartalommal úgy tudjuk befolyásolni, hogy az adott témában minél több, minél részletesebb, minél értékesebb, egyedibb és hasznosabb információt adunk a látogatók számára, elérkezve így a másik, a látogató szempontjából való megközelítéshez is. E kettőnek együttesen való megfelelés a Google-ban való jó helyezés, avagy a siker kulcsa.

A Google keresési rangsorolását a tartalom ilyetén minősége kiemelkedően befolyásolja. Néhány kulcsfontosságú tényező tehát még egyszer kiemelve:

 1. Releváns kulcsszavak: A Google a webhely tartalmát a keresési kifejezésekhez való relevanciát vizsgálja.
 2. Eredeti tartalom: Az eredeti, más webhelyekről nem másolt tartalom előnyben részesül. Ezért kiemelten fontos olyan tartalmat készíteni, amely aktuális, egyedi és hasznos a látogatók számára,

Ennek sikere abban mérhető és látható, hogy milyen mértékben nő a látogatók száma, valamint a honlapon eltöltött idő növekedésében, értve ez alatt, hogy az érkező aloldalon, illetve a honlapon belüli átkattintások révén mennyi időt tölt el egyes látogató az adott honlapon belül való böngészéssel. Mindezen tendenciákat a Google pozitív, a honlapot erősítő tényezőknek veszi és hatásukra honlapot előrébb sorolja.

A fentiekből látható, hogy a Google rangsorolásának befolyásolására folyamatos munkára van szükség, nem számíthatunk rá, hogy a megszerzett előny meg is marad, hiszen a versenytársak is ugyanezen dolgoznak, az ő céljuk is ugyanez, de a fenti lépések szisztematikus követése segít elérni a kívánt eredményeket.

A fent felsoroltak azonban akkor tudnak jól látható eredményre vezetni, ha egy jól átgondolt, és hosszútávra, minimum egy évre előre kialakított seo stratégia mentén vannak rendszeresen működtetve.  Az adott honlapra vonatkozó konkrét tartalmak és teendők megállapításához és főleg elvégzéséhez legtöbbször már nem lehet elkerülni a kapcsolatfelvételt egy szakképzett seo szakértővel. Ebben vagy bármely egyéb seo kérdésekben is, nyugodtan lépj velem kapcsolatba, örömmel segítek.