Skip to content

Kulcsszótípusok ♥ Keresőoptimalizálás könnyen és érthetően

kulcsszótípusok_seolady

Kulcsszótípusok: Főoldali-, gyűjtő-, blog-, longtail- és a többi 🙂

Kulcsszavak kulcsfontosságúak a keresőoptimalizálásban és az online tartalom stratégiájában. Ezek azok a szavak és kifejezések, amelyekre a felhasználók a keresőmotorokban keresnek, és amelyek meghatározzák, hogy milyen találatok jelennek meg számukra. Ahhoz, hogy hatékonyan optimalizáljunk weboldalakat és tartalmakat, fontos megérteni a különböző kulcsszótípusokat és annak jellemzőit. Íme egy részletes cikk, amely bemutatja melyek a leggyakoribb kulcsszótípusok és hogyan lehet őket hatékonyan alkalmazni a keresőoptimalizálásban és a tartalomstratégiában.

A különböző kulcsszótípusok és azok szerepe a keresőoptimalizálásban és a tartalomstratégiában

 1. Általános kulcsszavak:
  • Az általános kulcsszavak olyan széles körű kifejezések, amelyek nagy forgalmat generálhatnak, de nagy a verseny is körülöttük. Ezek általában általános témákra vagy kategóriákra vonatkoznak. Például, ha egy cukrászdát üzemeltetünk, az „édességek” vagy „cukrászda” ilyen általános kulcsszavak lehetnek.
 2. Hosszú farok kulcsszavak:
  • A hosszú farok kulcsszavak (longtail kulcsszavak) hosszabb és specifikusabb kifejezések, amelyekre kevesebb verseny van, de nagyobb a konverziós arányuk. Ezek általában részletesebb kérdésekre vagy problémákra vonatkoznak, például „cukormentes csokoládé torta recept”. A hosszú farok kulcsszavak hatékonyak lehetnek a célzottabb és magasabb minőségű forgalom megszerzésére
 3. Lokális kulcsszavak:
  • A lokális kulcsszavak egy adott helyre vagy régióra vonatkoznak, és segítenek a helyi célcsoportok elérésében. Ezek lehetnek olyan kifejezések, mint „cukrászda Budapest” vagy „legjobb házi sütemények New Yorkban”. A lokális kulcsszavak különösen fontosak a helyi vállalkozásoknak és szolgáltatóknak, akik a helyi piacra szeretnének koncentrálni
 4. Márka kulcsszavak:
  • Ezek a kifejezések a vállalat nevét vagy márkáját tartalmazzák, és segítenek a márkafelismerésben és a lojalitás növelésében. Például „Stop Cukrászda” vagy „Stop Cukrászda étlap”.
  • Márka kulcsszavak speciális fajtája a személyes márka, mint kulcsszófajta, ismert személy neve is lehet kulcsszó, és személyes márka alapja a honlapja domain neve és címe.
 5. Szezonális kulcsszavak:
  • Ezek az időszakosan jelentkező kifejezések az ünnepek vagy évszakok kapcsán merülnek fel. Például „karácsonyi ajándék ötletek” vagy „húsvéti sütemény receptek”. Ezek lehetőséget kínálnak az időzített tartalom és kampányok létrehozására, ami növelheti a weboldal látogatottságát és a konverziókat az adott időszakban.

Kulcsszótípusok honlapépítés szempontjából


A kulcsszavaknak a honlapkészítés szempontjából történő megfontolása során fontos figyelembe venni az adott honlap különböző oldalainak típusát és azok céljait. A főoldal, a blog, a gyűjtőoldal és a termékkategória oldalak mind más-más szerepet töltenek be egy webhely struktúrájában és felépítésében. Íme a főbb kulcsszótípus, amelyek segíthetnek a honlap átláthatóságában is.

Főoldali kulcsszavak:

A főoldal a weboldal központi része, és általában a legfontosabb tartalmat és információkat tartalmazza. Ennek megfelelően a főoldali kulcsszavaknak általában a weboldal fő témáját és fő célját kell tükrözniük. Ezek lehetnek általános kulcsszavak vagy olyan kifejezések, amelyek összefoglalják a weboldal tartalmát és szolgáltatásait.

Blogbejegyzések kulcsszavai:

A blogok általában tartalmaznak frissített, rendszeres új tartalmakat, amelyek segítenek fenntartani az oldal frissességét és relevanciáját a keresőmotorok számára. A blog kulcsszavai gyakran hosszú farok kulcsszavak, amelyek specifikus témákra vagy problémákra vonatkoznak. Hosszú farok kulcsszavak: Specifikus témákra, problémákra vagy érdeklődési területekre vonatkozó keresési területekre

Gyűjtőoldal:

A gyűjtőkulcsszavak olyan kulcsszavak, amelyek összekapcsolják a honlap különböző részeit vagy kategóriáit. Például egy cukrászda honlapján a gyűjtőkulcsszavak lehetnek: „torta”, „kekszek”, „kávé”, „sütemények”, stb. Ezek a kulcsszavak segítenek a felhasználóknak könnyen navigálni a weboldalon és megtalálni a keresett információkat., mint például: „cukormentes receptek”, „szezonális sütemények”, „házi torta receptek”, „karácsonyi desszertek”, stb. Ezek a kulcsszavak segítenek abban, hogy ezek az oldalak relevánsak legyenek és jól rangsorolódjanak a keresőmotorokban.

Kategória kulcsszavak:

Ezek a kulcsszavak a honlap különböző kategóriáit vagy termékcsoportjait határozzák meg. Segítenek a felhasználóknak a navigációban és a keresési eredmények közötti szűrésben.

Termékkategória oldalak, termék kulcsszavak:

Ha egy weboldal termékeket kínál, akkor a termékleírások és az egyes termékek oldalainak kulcsszavai rendszerint a termékek nevei, típusai, jellemzői és használati módjai. Ezek a kulcsszavak az egyes termékek vagy szolgáltatások nevét vagy jellemzőit jelölik. A termék kulcsszavak segítenek abban, hogy a felhasználók konkrét termékeket vagy szolgáltatásokat találjanak.

Címkék:

A címkék vagy tag-ek olyan kulcsszavak vagy kifejezések, amelyeket az oldalak vagy bejegyzések címkézésére használnak. Ezek segítenek az oldalak vagy bejegyzések kategorizálásában és csoportosításában, és lehetővé teszik a látogatók számára, hogy könnyen megtalálják a releváns tartalmakat. A címkék gyakran specifikus témára vagy kulcsszavakra vonatkoznak, amelyek relevánsak az adott oldal vagy bejegyzés számára. pl. „cukormentes receptek”, „ujjatlan női blúz”

Kulcsszótípusok alkalmazása

Ezek csak általános iránymutatások, és a konkrét kulcsszavak kiválasztása függ az adott vállalat vagy webhely céljaitól, az üzleti ágazattól és a célközönségtől. Fontos, hogy mindegyik kulcsszótípust alapos kulcsszókutatás alapján válasszuk ki, és azokat széles körben integráljuk a weboldal struktúrájába és tartalmába. Ez segít abban, hogy a weboldalak megfelelően optimalizáltak legyenek a keresőmotorok számára, és hatékonyan vonzzák a célcsoportot.

A kategóriakulcsszavak és címkék használata alapvető fontosságú a honlapépítés során, mivel segítenek a weboldalak tartalmának témákba rendezésében, strukturálásában és keresőbaráttá tételében. Ezáltal növelhető a webhelyek láthatósága a keresőmotorokban, javítható a látogatók felhasználói élménye, és növelhető a konverziós arány.


Mind a seo stratégiád kialakításában, mind honlapod egyes oldalainak, vagy egészének átnézésben (seo Audit), de egyéb seo kérdésekben is, nyugodtan lépj velem kapcsolatba, örömmel segítek.