Skip to content

SEO eszközök és szoftverek ♥ Keresőoptimalizálás könnyen és érthetően

SEO eszközök és szoftverekk seolady

Az ingyenes és fizetett SEO eszközök és szoftverek áttekintése és használata:

SEO eszközök és szoftverek segítenek az online marketing szakembereknek és weboldal tulajdonosoknak a keresőoptimalizálás folyamatában, az adatok elemzésében, a kulcsszavak kutatásában és a teljesítmény figyelemmel kísérésében. Az alábbiakban néhány ingyenes és fizetett SEO eszközt találsz, amelyek nagy segítséget nyújthatnak:

Ingyenes SEO eszközök és szoftverek:

 1. Google Search Console: Az egyik legfontosabb ingyenes eszköz, ahol a már kész honlapot be kell küldeni a Googlenak indexelésre, azaz, hogy átnézze az oldalakat és ha hibát talál, arról értesítést küld. Az indexelési eszközök használatával a Google Search Console segít abban, hogy jobban megértsd, hogyan értelmezi a Google a webhelyed tartalmát, és hogy milyen módon jelenik meg a találati listákon.
 2. Google Analytics: Ezzel az eszközzel követni tudod a weboldal forgalmát, a látogatói viselkedést és az eredményeket, nagyon hasznos, gyakorlatilag kötelező a használata.
 3. Ubersuggest: Segít a kulcsszavak kutatásában, a versenytársak elemzésében és a domain figyelemmel kísérésében.
 4. Yoast SEO (WordPress bővítmény): Azok számára, akik WordPress weboldalt használnak, ez a bővítmény segít az oldalak SEO barátságosságának optimalizálásában.
 5. SEMrush (ingyenes verzió): Az ingyenes változat korlátozott lehetőségeket kínál, de hasznos információkat ad a kulcsszavakról és a versenytársak teljesítményéről.
 6. Screaming Frog SEO Spider: Az eszköz segít a weboldal technikai elemzésében és a hibák felderítésében.

Fizetett SEO eszközök és szoftverek:

 1. Ahrefs: Ez a szoftver nagy segítséget nyújt a kulcsszavak kutatásában, a konkurencia elemzésében és a linképítési stratégiák kialakításában.
 2. Moz Pro: Ez egy komplex SEO szoftver, amely segít a kulcsszavak kutatásában, a weboldal auditálásában és a hivatkozásprofil elemzésében.
 3. SEMrush (fizetett verzió): A fizetett verzió több lehetőséget és mélyrehatóbb adatokat kínál a kulcsszavakról, a versenytársakról és a domain elemzésről.
 4. SE Ranking: Segít az oldalak monitorozásában, a kulcsszavak követésében és az SEO jelentések készítésében.
 5. Majestic: Fókuszál a hivatkozásprofil elemzésére és a linkek építésére.
 6. SpyFu: Segít a kulcsszavak elemzésében és a versenytársak SEO tevékenységének feltárásában.

Mitől függ, hogy ingyenes vagy fizetős SEO szoftvert válasszunk?

A fizetett SEO eszközök általában részletesebb és specifikusabb adatokat nyújtanak, valamint szélesebb körű funkcionalitást kínálnak az online marketing és az SEO folyamatok számára. Az ingyenes eszközök azonban szintén hasznosak, különösen a kezdőknek és a kisebb weboldalak tulajdonosainak. Az eszközök választása attól függ, hogy milyen szintű elemzésre és jelentésekre van szükséged, és mennyit vagy hajlandó befektetni az SEO tevékenysége. Más mennyiségű adat vizsgálatát jelenti egy egyoldalas, esetleg néhány oldalas, vagy sok blogbejegyzéssel járó és egy komplett webáruház, akár több ezer termékoldalával, ami mind-mind egy céloldalként funkcionál.

Itt kell megjegyezni azt is, hogy a szoftveres kiértékelések zöme egy ugyan egy jól strukturált és alapos adathalmaz, de értelmezéséhez és az adott honlapra vonatkozó javítások, illetve konkrét teendők megállapításához és főleg elvégzéséhez legtöbbször már nem lehet elkerülni a kapcsolatfelvételt egy szakképzett seo szakértővel.