Skip to content

Technikai SEO hibák és lehetséges megoldásaik ♥ SEO tippek

technikai seo hibák és megoldások seolady


Technikai SEO hibák és lehetséges megoldásaik

A technikai SEO hibák sok különböző tényezőből eredhetnek, és ezek megoldása is változó lehet a specifikus problémától függően. Az alábbiakban néhány gyakori technikai SEO hiba és lehetséges megoldásai vannak kiemelve, bár kezdőknek nem éppen gyors megoldások, technikai seo lévén, igénylik a honlap szoftveres vizsgálatát és a javítás is igényel szakértelmet, vagy seo szakemberét, és / vagy honlapkészítőét, honlapfejlesztőét.

 1. Lassú webhelybetöltési sebesség:
  • Probléma: Ha a webhely betöltési sebessége lassú, az negatívan befolyásolhatja a felhasználói élményt és a keresőmotorok rangsorolását. Itt tudod ellenőrizni: PageSpeed Insights (web.dev)
  • Megoldás: Optimalizáld a képeket, minimalizáld a CSS és JavaScript fájlokat, használj gyorsítótárazást (cache), és válassz megbízható webkarbantartó szolgáltatót, vagy vagy igénybe a honlapod készítőjének ezen szolgáltatását.
 2. Hibás URL-ek és 404 hibák:
  • Probléma: Hibás vagy elavult URL-ek, valamint a 404-es hibák csökkentik a felhasználói élményt és rontják a keresőmotorok értékelését.
  • Megoldás: Ellenőrizd és frissítsd a hibás URL-eket, irányítsd át őket megfelelő oldalakra, és használj egyedi 404 hibaoldalt, hogy segíts a felhasználóknak navigálni.
 3. Nem optimalizált mobilbarát design:
  • Probléma: A mobilbarát webhelyek fontosak a keresőmotorok és a felhasználók számára. Ha a webhelyed nem megfelelően jelenik meg mobil eszközökön, a rangsorolásod csökkenhet.
  • Megoldás: Használj reszponzív tervezést, amely automatikusan alkalmazkodik a különböző kijelzőméretekhez és eszközökhöz.
 4. Duplikált tartalom:
  • Probléma: A duplikált tartalom lehet belső (azonos tartalom különböző oldalakon- kiemelten kerülendő, ha egy cimke alatt, vagy kategóriában, mint gyűjtőoldalakon mindössze egyetlen cikk szerepel) vagy külső (más webhelyekről szóról-szóra másolt tartalom), és negatívan befolyásolhatja a rangsorolást.
  • Megoldás: Címkézd a keresőrobotoknak, hogy melyik verziót indexeljék, használj kanonikus linkeket, és győződj meg róla, hogy a tartalmad egyedi és értékes.
 5. Robots.txt hibák:
  • Probléma: Hibás vagy túlzottan restriktív robots.txt fájlok lehetővé tehetik, hogy a keresőrobotok ne férjenek hozzá fontos tartalomhoz.
  • Megoldás: Ellenőrizd és optimalizáld a robots.txt fájlokat, hogy megengedjék a keresőrobotoknak a fontos tartalmakhoz való hozzáférést.
 6. SSL / HTTPS problémák:
  • Probléma: Hiányzó vagy hibás SSL tanúsítványok vagy HTTPS beállítások negatívan befolyásolhatják a webhely biztonságát és rangsorolását.
  • Megoldás: Telepíts megfelelő SSL tanúsítványt és győződj meg arról, hogy a webhely minden oldala HTTPS protokollon keresztül érhető el.
 1. Hiányzó vagy hibás strukturált adatok:
  • Probléma: Ha a webhelyen hiányoznak vagy hibásak a strukturált adatok, az negatívan befolyásolhatja a keresőmotorok általi értelmezést, és csökkentheti a megjelenést a keresési eredmények kiemelt részeiben.
  • Megoldás: Ellenőrizd és javítsd ki a strukturált adatokat, hogy pontosan tükrözzék a webhely tartalmát és céljait.
 2. Hiányzó belső linkelés és rossz navigáció:
  • Probléma: Hiányzó vagy rossz belső linkelés, valamint nehézkes navigáció nehezítheti a felhasználók számára a webhelyen való eligazodást, és ronthatja a keresőmotorok általi értelmezést.
  • Megoldás: Biztosíts erős belső linkstruktúrát, amely könnyű navigációt tesz lehetővé, és segíti a felhasználókat abban, hogy könnyen megtalálják a kívánt információkat.
 3. Túlzott használata Flash vagy Javascript elemeknek:
  • Probléma: A túlzott Flash vagy Javascript elemek használata lassabbá teheti a webhely betöltését, és megnehezítheti a keresőmotorok számára a tartalom értelmezését.
  • Megoldás: Minimalizáld a Flash vagy Javascript elemek használatát, és inkább használj könnyen értelmezhető HTML és CSS elemeket.
 4. Hiányzó vagy hibás XML sitemap:
  • Probléma: Ha a webhelyen hiányzik vagy hibás az XML sitemap, a keresőmotorok nehezebben találják meg és indexelik a tartalmat, ami a webhely láthatóságát ronthatja. Google Search Consolban könnyen beküldhető.
  • Megoldás: Ellenőrizd és frissítsd az XML sitemapot, hogy a keresőmotorok könnyen navigálhassanak a webhelyen és megtalálhassák a releváns tartalmakat.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a technikai SEO hibák gyakran összefüggenek egymással, és több probléma is előfordulhat egyszerre egy webhelyen. Ezért alapos átvizsgálás (SEO Audit) és rendszeres karbantartás szükséges a webhely teljesítményének optimalizálásához és a keresőmotorok általi jobb rangsoroláshoz. A folyamatos monitorozás és a javítások rendszeres végrehajtása hozzájárulhat a webhely hatékonyabb működéséhez és a jobb felhasználói élmény biztosításához.

Mind a seo stratégiád kialakításában, mind webáruházad seo szempontból való javításában, de egyéb seo kérdésekben is, nyugodtan lépj velem kapcsolatba, örömmel segítek..